Frankfurt sa rozhoduje, či vziať Bendtnera

NETKY.SK • 10 Júl 2013, 16:35 • 2 min
Frankfurt sa rozhoduje, či vziať Bendtnera

BERLÍN - Nemecký účastník futbalovej Európskej ligy UEFA 2013/14 Eintracht Frankfurt je na prahu podpisu zmluvy s útočníkom Arsenalu Nicklasom Bendtnerom. Londýnsky klub sa prestupu 25-ročného Dána nebráni, bundesligista zvažuje už iba finančné aspekty.

slovakia

left justify in out

"Je to iba na nás. Arsenal nekladie žiadne prekážky. Zostáva nám zhodnotiť, či je to pre nás finančne únosné," povedal pre regionálny denník Neue Presse športový riaditeľ Eintrachtu Bruno Hübner.

V Arsenale Bendtner zarába okolo štyri milióny eur ročne, čo pre Frankfurt nie je zanedbateľná suma. Počas vlaňajšej nováčikovskej sezóny nepatrila ofenzíva k ozdobám tímu, najlepším jeho strelcom bol so 16 gólmi stredopoliar Alex Maier. Bendtnera obchádza povesť problémového hráča, ale sebavedomie mu nechýba. "V nadchádzajúcich piatich rokoch sa stanem najlepším strelcom na svete. Verte mi, bude to tak," v roku 2009 povedal 193 cm vysoký útočník, ktorý z Arsenalu hosťoval v Birminghame, Sunderlande a naposledy v Juventuse Turín.

"Od roku 2005 Bendtner strelil 41 ligových gólov. Priemer 5,1 gólu na sezónu. To by som dokázal aj ja, hoci mám 46 rokov," varoval funkcionárov Frankfurtu bývalý nórsky útočník Eintrachtu Jan-Aage Fjörtoft.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies