Frankfurt nad Mohanom čaká v nedeľu pre nález bomby rozsiahla evakuácia

NETKY.SK • 30 August 2017, 18:13 • 2 min
Frankfurt nad Mohanom čaká v nedeľu pre nález bomby rozsiahla evakuácia

FRANKFURT NAD MOHANOM - Nemeckú finančnú metropolu Frankfurt nad Mohanom čaká v nedeľu jedna z najväčších evakuácií, aké krajina nezažila od druhej svetovej vojny.

slovakia

left justify in out

Pyrotechnici tam totiž budú zneškodňovať nevybuchnutú leteckú bombu z druhej svetovej vojny. S odvolaním sa na tamojšie úrady o tom dnes informovala agentúra DPA. Evakuácia by sa podľa miestnej polície mala týkať zhruba 70.000 obyvateľov žijúcich v okruhu 1,5 kilometra od miesta nálezu, v ktorom sa nachádza aj policajné prezídium. Či v nedeľu dôjde aj k obmedzeniu leteckej dopravy nad Frankfurtom, zatiaľ nie je známe.

 

Úrady tvrdia, že to bude závisieť aj od aktuálnych poveternostných podmienok. Britskú leteckú bombu typu HC-4000 vážiacu zhruba 1,8 tony objavili vo frankfurtskej štvrti Westend počas stavebných prác. Podľa denníka Bild obsahuje zhruba 1400 kilogramov výbušnín.

 

K doposiaľ najväčšej povojnovej evakuácii došlo v Nemecku koncom vlaňajška v meste Augsburg, kde na Štedrý deň zlikvidovali 1,8 tony vážiacu leteckú bombu. Opustiť svoje domovy vtedy dočasne muselo asi 54.000 ľudí. K rozsiahlej evakuácii približne 50.000 ľudí došlo pre obdobný nález aj v máji v meste Hannover.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies