Frankenweenie od Tima Burtona otvorí festival v Londýne

NETKY.SK • 23 August 2012, 21:00 • 2 min
Frankenweenie od Tima Burtona otvorí festival v Londýne

Frankenweenie od Tima Burtona otvorí festival v Londýne - Zaujímavosti Očakávaná snímka Frankenweenie režiséra, scenáristu a producenta Tima Burtona bude mať európsku premiéru na 56. ročníku Londýnskeho filmového festivalu, ktorý sa uskutoční 10.

slovakia

left justify in out

 

img

Očakávaná snímka Frankenweenie režiséra, scenáristu a producenta Tima Burtona bude mať európsku premiéru na 56. ročníku Londýnskeho filmového festivalu, ktorý sa uskutoční 10. až 21. októbra. Organizátori o tom informovali vo štvrtok na webstránke bfi.org.uk. Čierno-biela snímka bude otváracím filmom festivalu, v britskej metropole ju premietnu v stredu 10. októbra. Film simultánne uvedú aj v ďalších 30 kinách po celej krajine, pričom návštevníci si budú môcť pred samotným premietaním pozrieť zábery z červeného koberca podujatia. Oficiálna premiéra vo Veľkej Británii je stanovená na 17. októbra, v USA bude v kinodistribúcii už od 5. októbra. V slovenských kinách budú môcť novinku Tima Burtona diváci vidieť až od 27. decembra.
Frankenweenie je remakeom režisérovej krátkometrážnej animovanej hororovej komédie z roku 1984. Jednotlivé postavy v snímke nahovorili Charlie Tahan, Winona Ryder, Martin Landau, Martin Short alebo Catherine O’Hara. Niektorí z nich pritom nahovorili hneď niekoľko postáv. Frankenweenie bude rozprávať príbeh o mladom Victorovi, ktorému sa podarí vzkriesiť milovaného psa Sparkyho, ktorého zrazilo auto. Pes so zašraubovaným krkom však desí Victorove okolie, a tak chlapcovi neostáva nič iné, len všetkých presvedčiť, že napriek svojmu vzhľadu je jeho Sparky tým dobrým spoľahlivým priateľom, ktorým vždy bol. Vzkriesenie psa bude mať neskôr nečakané následky. 
Tim Burton sa narodil 25. augusta 1958 v kalifornskom Burbanku. Do povedomia verejnosti sa dostal snímkou Pee-Weeho veľké dobrodružstvo (1985) a divákov si získal ďalšími inovatívne spracovanými filmami plnými bizarných nápadov a postáv ako Nožnicovoruký Edward (1990), Ed Wood (1994), Ospalá diera (1999), Veľká ryba (2003), Mŕtva nevesta Tima Burtona (2005), Sweeney Todd: Čertovský holič z Fleet Street (2007) i blockbustermi ako Batman (1989), Batman sa vracia (1999), Planéta opíc (2001), Charlie a továreň na čokoládu (2005) či Alica v krajine zázrakov (2010). Jeho zatiaľ posledným filmom je fantasy komédia Temné tiene (2012). Burton často spolupracuje s Johnnym Deppom a svojou partnerkou Helenou Bonham Carter. Hudbu k takmer všetkým filmom, ktoré režíroval či produkoval, zveril Dannymu Elfmanovi. Za Mŕtvu nevestu Tima Burtona má na konte nomináciu na Oscara v kategórii Najlepší animovaný film. 
 
Zdroj:SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona