Fränk Schleck ešte neplánuje ukončiť kariéru

NETKY.SK • 4 August 2014, 07:59 • 2 min
Fränk Schleck ešte neplánuje ukončiť kariéru

LUXEMBURG - Luxemburský cyklista Fränk Schleck neplánuje v najbližšom čase skončiť s profesionálnou kariérou. Tridsaťštyriročný jazdec, ktorý sa vrátil medzi cyklistickú elitu po 18 mesiacoch, podľa jeho slov dokázal na tohtoročnom Tour de France (12. miesto), že je stále schopný jazdiť na tom najvyššom leveli.

slovakia

left justify in out

Staršiemu bratovi Andyho Schlecka zistili ešte počas Tour de France 2012 prítomnosť zakázanej látky xipamid a pre dopingový prehrešok musel nútene odpočívať do polovice júla 2013.

 

"Vynechal som rok a pol. Bojoval som, aby som sa mohol vrátiť späť a celý čas som drel nadoraz, pretože som neurobil nič zlé. Skončil som dvanásty, čím som ukázal, že mám veľmi dobrý základ. Až príliš milujem tento šport, preto neexistuje šanca, že by som skončil," uviedol pre portál cyclingnews rodák z Luxemburgu. 

 

"Myslím si, že Tour bola dobrým zážitkom a môžem byť so svojím výkonom a výsledkom spokojný. Som takmer na úrovni, kde som bol predtým, čo je veľmi uspokojujúce. Pred pretekmi som si dal za cieľ skončiť v prvej desiatke, ktorá mi unikla len o dve miesta, takže som šťastný za to a aj za spôsob, akým som jazdil v kopcoch," povedal Luxemburčan jazdiaci za americký tím Trek Factory Racing. 

 

Jazdcovi, ktorý sa špecializuje hlavne na horské etapy, vyprší s tímom zmluva na konci tohto roka, no on by rád pretekal aj v roku 2015. "Môj kontrakt, ako už pravdepodobne viete, sa chýli ku koncu. Momentálne neviem povedať viac. Musíte počkať aspoň týždeň, možno dva," uzavrel Schleck.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies