Frank Ocean vydal podľa kritikov z Billboardu album roka 2012

NETKY.SK • 18 December 2012, 12:48 • 2 min
Frank Ocean vydal podľa kritikov z Billboardu album roka 2012

Frank Ocean vydal podľa kritikov z Billboardu album roka 2012 - Kultúra Najlepším albumom roka 2012 je podľa kritikov z amerického magazínu Billboard nahrávka Channel Orange od Franka Oceana. Keď člen Odd Future spieva o všetkom od drog, cez Boha až po ne

slovakia

left justify in out

img

Najlepším albumom roka 2012 je podľa kritikov z amerického magazínu Billboard nahrávka Channel Orange od Franka Oceana. "Keď člen Odd Future spieva o všetkom od drog, cez Boha až po neopätovanú lásku, je ťažké nebyť zbavený zmyslov z najupokojujúcejšieho hlasu posledných rokov, nehovoriac o sile albumu plného úhľadných bítov a melodických refrénov," uviedli na margo nahrávky. Zaujímavosťou je fakt, že už jeho mixtape Nostalgia, Ultra (2011) kritici z Billboardu zaradili do minuloročného rebríčka najlepších albumov, a to na štvrté miesto.

Dvadsaťpäťročný Frank Ocean, vlastným menom Christopher "Lonny" Breaux, je členom hip-hopového kolektívu Odd Future Wolf Gang Kill Them All, s ktorým v marci vydal debutový album The OF Tape Vol. 2. Okrem toho pôsobí aj ako sólový interpret. Jeho prvým počinom bol spomenutý mixtape Nostalgia, Ultra (2011). Po jeho vydaní si vyslúžil uznanie kritikov a periodík ako Pitchfork Media, Rolling Stone či The Guardian a následne sa umiestnil na druhej priečke rebríčka BBC Sound of 2012, ktorý predurčuje najväčšie hudobné hviezdy daného roka. Z nahrávky pochádzajú single Novacane a Swim Good, pričom prvý menovaný Beyoncé zaradila do desiatky svojich najobľúbenejších piesní minulého roka. Mixtapeom zaujal tiež rapperov Jay-Z a Kanyeho Westa, s ktorými následne spolupracoval na piesni No Church In The Wild z ich albumu Watch The Throne (2011). V júli potom Ocean vydal spomínaný debutový album Channel Orange, ktorý sa v americkom i britskom rebríčku dostal na druhé miesto. Nahrávka je nominovaná na Grammy v najprestížnejšej kategórii Album roka. 

Na druhú priečku v rebríčku najlepších albumov roka kritici z Billboardu zaradili štúdiovku Good kid, m.A.A.d city od Kendricka Lamara, ktorý je rovnako starý ako Frank Ocean. Druhá štúdiovka hip-hopového hudobníka si vyslúžili veľmi pozitívne kritiky a úspešná bola aj komerčne. Len za prvý týždeň sa z nej v USA predalo vyše 240-tisíc kópií. Na čelo rebríčka Billboard 200 sa album nedostal iba preto, že v rovnakom čase v Spojených štátoch amerických vyšla nahrávka Red od Taylor Swift, ktorá je v rebríčku najlepších albumov roka podľa Billboardu na piatej priečke. Tretie miesto patrí americkému spevákovi Miguelovi a jeho nahrávke Kaleidoscope Dream, zásluhou ktorej je až päťkrát nominovaný na Grammy. Na štvrtej priečke v rebríčku je 28-ročná anglická muzikantka Jessie Ware s debutom Devotion. 

Informácie pochádzajú z webovej stránky billboard.com. 

Najlepšie albumy roka 2012 podľa kritikov magazínu Billboard: 
1. Frank Ocean - Channel Orange 
2. Kendrick Lamar - Good kid, m.A.A.d city 
3. Miguel - Kaleidoscope Dream 
4. Jessie Ware - Devotion 
5. Taylor Swift - Red 
6. Beach House - Bloom 
7. Bruce Springsteen - Wrecking Ball 
8. Cloud Nothings - Attack on Memory 
9. Cat Power - Sun 
10. Alt-J - An Awesome Wave

Zdroj: SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona