Frank Ocean údajne vrátil peniaze za nenahranú skladbu

NETKY.SK • 12 Marec 2014, 12:06 • 2 min
Frank Ocean údajne vrátil peniaze za nenahranú skladbu

LOS ANGELES - Americký spevák a rapper Frank Ocean údajne vrátil 212 500 dolárov (v prepočte približne 153 400 eur) medzinárodnej sieti reštaurácií Chipotle Mexican Grill , ktorá ho minulý týždeň zažalovala za to, že napriek dohode nenahral skladbu pre ich reklamnú kampaň. Predstavitelia reštaurácie však tvrdia, že zatiaľ od speváka žiadne peniaze nedostali.

slovakia

left justify in out

Ocean sa vlani dohodol s Chipotle Mexican Grill, že bude súčasťou ich kampane, ktorá mala okrem samotnej siete reštaurácií propagovať aj zodpovedné poľnohospodárstvo. Spevák súhlasil s účasťou na kampani po tom, čo si pozrel animované video, ktoré malo vo finálnej podobe obsahovať aj jeho pieseň. Toto video však nebolo v tom čase podľa predstaviteľov Chipotle úplne dokončené, pričom neobsahovalo napríklad logo reštaurácie. Ocean následne dostal spomínaných 212 500 dolárov, pričom rovnakú čiastku mal dostať aj po odovzdaní piesne, na čo mal čas do 7. augusta. V tento deň však namiesto toho oznámil, že sa nakoniec rozhodol na kampani nezúčastniť. "Keď Franka oslovili, aby sa stal súčasťou tejto kampane, predstavitelia Chipotle mu povedali, že jej cieľom je propagácia zodpovedného poľnohospodárstva. V pôvodnej prezentácii nebolo žiadne logo Chipotle, pričom podľa ich slov malo ísť o zámer. Frankovi taktiež sľúbili, že bude mať schvaľovacie právo na finálnu verziu kampane," napísali spevákovi právnici v liste adresovanom sieti reštaurácií. 


Predstavitelia Chipotle však popreli, že by sa so spevákom takto dohodli. V piatok preto podali v Los Angeles žalobu, pričom od Oceana žiadali vrátenie 212 500 dolárov a taktiež odškodné. Ocean na žalobu zareagoval zverejnením fotografie šeku na 212 500 dolárov na mikroblogovacej sieti Tumblr. "Ak/keď od Franka dostaneme šek, tak by sme mali túto záležitosť uzavrieť. Zatiaľ však máme iba fotografiu na internete," zareagoval hovorca siete reštaurácií. 

 

Dvadsaťšesťročný Frank Ocean je členom hip-hopového kolektívu Odd Future Wolf Gang Kill Them All, s ktorým vydal v roku 2012 debutový album The OF Tape Vol. 2. Jeho prvým sólovým počinom bol mixtape Nostalgia, Ultra (2011). Po jeho vydaní si vyslúžil uznanie kritiky i periodík ako Pitchfork Media, Rolling Stone či The Guardian a následne sa umiestnil na druhej priečke rebríčka BBC Sound of 2012, ktorý predurčuje najväčšie hudobné hviezdy daného roka. Z nahrávky pochádzajú single Novacane či Swim Good. V júli 2012 vydal aj album Channel Orange, ktorý sa v americkom i britskom rebríčku dostal na druhé miesto. Nahrávka je podľa kritikov z amerického magazínu Billboard najlepším albumom roka 2012 a získala tiež Grammy v kategórii Najlepší súčasný urban album. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona