Frank Ocean, Diplo a členovia The Clash nahrajú spoločnú pieseň

NETKY.SK • 8 Marec 2014, 12:29 • 2 min
Frank Ocean, Diplo a členovia The Clash nahrajú spoločnú pieseň

LOS ANGELES - Americký DJ, hudobný producent a rapper Diplo, americký rapper Frank Ocean a dvaja členovia anglickej punkovej formácie The Clash Mick Jones a Paul Simonon spolu nahrajú pieseň s názvom Hero.

slovakia

left justify in out

K spolupráci sa dostali vďaka projektu módnej značky Converse Three Artists, One Song. V minulosti v rámci neho nahrali spoločnú skladbu napríklad aj Gorillaz, James Murphy a André 3000; Best Coast, Rostam Batmanglij a Kid Cudi; Matt & Kim, Andrew W.K. a Soulja Boy; Julian Casablancas, Pharrell Williams a Santigold či Hot Chip, Bernard Sumner a Hot City.

 

"The Clash boli vždy mojimi učiteľmi, aj predtým, než som sa dostal do štúdia s Paulom a Mickom. Ich hudobná anarchia a ich nemenný postoj k ignorovaniu pravidiel a to, že kráčajú svojou vlastnou cestou ma veľmi inšpirovali. Frank sa riadi rovnakým krédom v tom, že má nejakú víziu, ktorú sa snaží naplniť za každých okolností," povedal o spolupráci Diplo, pričom dodal, že cieľom interpretov bolo vytvoriť niečo, čo by nikto nečakal. Hotovú skladbu z aktuálnej spolupráce chcú predstaviť 10. marca na hudobnej stránke spoločnosti Converse. 

 

Frank Ocean je členom hip-hopového kolektívu Odd Future Wolf Gang Kill Them All, s ktorým vydal v roku 2012 debutový album The OF Tape Vol. 2. Jeho prvým sólovým počinom bol mixtape Nostalgia, Ultra (2011). Po jeho vydaní si vyslúžil uznanie kritiky i periodík ako Pitchfork Media, Rolling Stone či The Guardian a následne sa umiestnil na druhej priečke rebríčka BBC Sound of 2012, ktorý predurčuje najväčšie hudobné hviezdy daného roka. Z nahrávky pochádzajú single Novacane či Swim Good. V júli 2012 vydal aj album Channel Orange, ktorý sa v americkom i britskom rebríčku dostal na druhé miesto. Nahrávka je podľa kritikov z amerického magazínu Billboard najlepším albumom roka 2012 a získala tiež Grammy v kategórii Najlepší súčasný urban album. 

 

Diplo, vlastným menom Thomas Wesley Pentz sa narodil 10. novembra 1978. Okrem hudby sa venuje aj neziskovej organizácii Heaps Decent. Na konte má dva sólové albumy Sound and Fury (2002) a Florida (2004). 

 

The Clash bola anglická punková hudobná skupina, ktorá pôsobila v rokoch 1976 až 1986. Patrili k najvplyvnejším skupinám 70. rokov. The Clash v svojej hudbe spájali punk, reggae, jazz, ska, dance a veľa ďalších hudobných štýlov. Preslávili sa tiež živelnými koncertami. V roku 2003 ich uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. Na konte majú šesť štúdiových albumov The Clash (1977), Give 'Em Enough Rope (1978), London Calling (1979), Sandinista! (1980), Combat Rock (1982) a Cut the Crap (1985). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies