Frank Lampard sa vracia do Premier League, povedie Everton

NETKY.SK • 31 Január 2022, 17:05 • 2 min
Frank Lampard sa vracia do Premier League, povedie Everton

LIVERPOOL – Anglickému Evertonu sa podarilo vyriešiť otázku nového trénera. Mužstvo po odvolanom Rafaelovi Benítezovi preberá legendárny Frank Lampard.

slovakia

left justify in out

Úspechmi ovenčený stredopoliar sa po konci kariéry aktívneho futbalistu vrhol na trénerskú dráhu. Skúsenosti najskôr zbieral v druholigovom Derby County, odkiaľ sa presunul na lavičku londýnskej Chelsea, klubu, v ktorom strávil ako hráč trinásť rokov. V premiérovej sezóne 2019/2020 sa mu do prvého tímu podarilo zapracovať niekoľko mladých hráčov a ohlasy na jeho prácu boli prevažne pozitívne. Klub pod jeho vedením obsadil celkovú 4. priečku a prebojoval sa do finále FA Cupu.

 

 

Chelsea však v lete 2020 uskutočnila niekoľko drahých prestupov a po príchode Tima Wernera, Bena Chilwella, Hakima Ziyecha, Édouarda Mendyho a Kaia Havertza sa očakával frontálny útok na titul. Mužstvo pod vedením Lamparda postupne strácalo dych, tréner si navyše nerozumel s niektorými hráčmi a na lavičke ho vystriedal Nemec Thomas Tuchel, ktorý londýnsky veľkoklub v rozbehnutej sezóne priviedol k víťazstvu v prestížnej Lige majstrov.

 

 

Lampard sa po roku bez práce dohodol na spolupráci s Evertonom, ktorý hľadal trénera po odvolaní Rafaela Beníteza. Vedenie chcelo pôvodne staviť na odchovanca Waynea Rooneyho, ten však ponuku odmietol. Lampard v novom pôsobisku podpísal zmluvu na dva a pol roka. „Je pre mňa obrovská česť pracovať pre klub s takou tradíciou, akú má Everton. Som hladný po úspechu a nemôžem sa dočkať, keď začnem tvoriť,“ prezradil štyridsaťtriročný tréner.

 

 

Everton mal v tejto sezóne vynikajúci štart a chvíľu sa dokonca pohyboval na čele tabuľky Premier League. Následne však dobré výsledky vystriedala kríza a Toffees zvíťazili od septembra iba v jednom z trinástich zápasov. Po odvolaní španielskeho stratéga bol vedením mužstva dočasne poverený asistent Duncan Ferguson.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona