Frank de Boer novým trénerom Interu Miláno

NETKY.SK • 9 August 2016, 08:29 • 2 min
Frank de Boer novým trénerom Interu Miláno

MILÁNO - Frank de Boer sa stal novým trénerom futbalistov Interu Miláno. Vo funkcii nahradil Roberta Manciniho, s ktorým taliansky veľkoklub ukončil spoluprácu po vzájomnej dohode.

slovakia

left justify in out

"Frank De Boer dostal zmluvu na tri roky a dnes popoludní už povedie prvýkrát tréning. Prinesie so sebou ohromné skúsenosti získané na špičkovej klubovej úrovni i v reprezentácii," uviedlo vedenie Interu v oficiálnom vyhlásení.

 

Holandský kouč prichádza do Milána len dva týždňe pred začiatkom novej sezóny Serie A. Mancini viedol Inter od novembra 2014. V jesennej časti uplynulej sezóny sa "nerazzurri" dlho držali na vedúcej pozícii, no napokon im došiel "dych". V konečnej tabuľke obsadili štvrté miesto a unikla im tak miestenka do Ligy majstrov. K odvolaniu Manciniho prišlo po zlých výsledkoch v prípravných stretnutiach, Inter prehral s Tottenhamom Hotspur 1:6, s Bayernom Mníchov 1:4, s CSKA Sofia 1:2 a s Parížom Saint-Germain 1:3.

 

Podľa denníka La Gazzetta dello Sport sa rozhodol Mancini opustiť post po tom, čo mu noví čínski majitelia odmietli splniť jeho požiadavky na nákup posíl.

 

De Boer uplynulých šesť sezón viedol svoj materský klub Ajax Amsterdam.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies