Frank De Boer bude novým trénerom šampióna MLS Atlanta United

NETKY.SK • 26 December 2018, 08:12 • 2 min
Frank De Boer bude novým trénerom šampióna MLS Atlanta United

ATLANTA - Futbalistov Atlanty United povedie Holanďan Frank de Boer.

slovakia

left justify in out

Niekdajší skvelý reprezentant "Oranjes" sa stane nástupcom Argentínčana Gerarda Martina, ktorý United nedávno priviedol k triumfu v MLS. Vo finále play-off si hráči Atlanty poradili so súpermi z Portlandu 2:0. Martino by sa mal stať novým trénerom reprezentácie Mexika, táto informácia zatiaľ nie je potvrdená.

 

img

Frank de Boer

Zdroj: TASR

Štyridsaťosemročný De Boer má v trénerskom životopise zaujímavé zastávky ako Ajax Amsterdam, Inter Miláno či Crystal Palace. Účastníka anglickej Premier League však viedol v sezóne 2017/2018 iba v štyroch zápasoch, v ktorých jeho mužstvo ani raz neskórovalo. V rokoch 1990 - 2004 si Frank de Boer dovedna 112-krát obliekol reprezentačný dres Holandska a ako obranca strelil 13 gólov. V roku 1998 bol súčasťou mužstva, ktoré na MS vo Francúzsku obsadilo nepopulárne 4. miesto. Medaily zo svetového šampionátu sa dočkal až ako asistent trénera v roku 2010. Holanďania vtedy v JAR skončili strieborní po finálovej prehre so Španielmi 0:1 po predĺžení.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies