Francúzskym úradom po evakuácii z horiaceho tábora zmizli stovky migrantov

NETKY.SK • 11 Apríl 2017, 12:40 • 2 min
Francúzskym úradom po evakuácii z horiaceho tábora zmizli stovky migrantov

PARÍŽ - Spolu asi 600 migrantov je nezvestných po tom, ako ich v noci na dnes evakuovali z horiaceho utečeneckého tábora v severozápadnom Francúzsku. Informovala o tom medzinárodná zdravotnícka organizácia Lekári bez hraníc (MSF).

slovakia

left justify in out

Utečenecký tábor v Grande-Synthe neďaleko mesta Dunkerque zachvátil mohutný požiar a zničil drevené prístrešky ubytovaných. Úrady vzápätí evakuovali okolo 1500 migrantov, povedala Corenne Torreová, šéfka organizácie MSF so sídlom vo Francúzsku.

Asi 900 migrantom poskytli dočasné ubytovanie v miestnych telocvičniach alebo v spolupráci s lokálnymi združeniami. Asi 600 však po evakuácii nezaevidovali. "Jednoducho nevieme, kde sú," priznala Torreová.

Desať migrantov podľa nej hospitalizovali s ľahkými zraneniami. Požiar nasledoval po potýčkach medzi ubytovanými, do ktorých sa zapojilo približne 150 z nich.

V tábore bolo ubytovaných asi 1500 ľudí; väčšina z nich pochádza zo severnej Afriky a Blízkeho východu. Plamene pohltili všetkých 300 drevených chatiek, v ktorých bývali.

Podľa prvotných zistení bol požiar založený na niekoľkých miestach súčasne. Plamene boli vidieť zo vzdialenosti niekoľkých kilometrov.

Utečenecký tábor v Grand-Synthe sa nachádza na ceste medzi mestami Dunkerque a Calais a bol zriadený len vlani. Mnohých migrantov tam premiestnili z nelegálneho tábora v Calais, kde čakali na príležitosť pokračovať v ceste do Británie.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies