Francúzskych športovcov budú v Soči chrániť špeciálne jednotky

NETKY.SK • 30 Január 2014, 11:33 • 2 min
Francúzskych športovcov budú v Soči chrániť špeciálne jednotky

PARÍŽ - Francúzska výprava bude mať počas ZOH v Soči špeciálnu ochranu. O jej bezpečnosť sa postará francúzska národná polícia i príslušníci elitných protiteroristických jednotiek. Uviedla to vo štvrtok francúzska ministerka športu Valerie Fourneyronová.

slovakia

left justify in out

"Urobili sme všetko pre to, aby naši športovci a fanúšikovia boli v bezpečí," povedala Fourneyronová pre periodikum Le Parisien s tým, že v akcii budú špeciálne jednotky ozbrojených síl (GIGN) i polície (RAID) a francúzska tajná služba DGSE chce úzko spolupracovať s ruskými predstaviteľmi. Francúzsko vyšle do Ruska 116 športovcov.

Bezpečnosť je jednou z najdiskutovanejších tém pred štartom hier v Soči. Bezprostredná blízkosť nepokojného kaukazského regiónu a teroristické hrozby zo strany islamských militantov prinútili organizátorov pripraviť rozsiahle opatrenia, ktoré podľa viacerých bezpečnostných analytikov nemajú v dejinách športových podujatí obdobu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies