Suroviny:
2 viazaničky pažítky, 100 g zemiakov, 100 g mrkvy, 50 g zeleru, 50 g nakladaných uhoriek, 25 g sterilizovaného hrášku, 150 g kyslých jabĺk, šťava z citróna, 1 ČL octu, 1 ČL plnotučnej horčice, štipka cukru, soľ, mleté čierne korenie, 100 g majonézy
Príprava:
Zemiaky uvaríme v šupke. Mrkvu a zeler uvaríme zvlášť v slanej vode. Ošúpané zemiaky pretlačíme cez sitko na zemiaky, pridáme pokrájanú mrkvu, zeler, jablko, uhorky a odkvapkaný hrach. V miske rozmiešame majonézu, plnotučnú horčicu, ocot, cukor, korenie a soľ. Pridáme k zelenine a premiešame. Podávame v miske, ktorej boky sme vyložili pažítkou.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies