Francúzsky zákon proti radikalizmu obmedzuje moslimov v náboženskej slobode

NETKY.SK • 16 Február 2021, 11:42 • 2 min
Francúzsky zákon proti radikalizmu obmedzuje moslimov v náboženskej slobode

PARÍŽ - Dolná komora francúzskeho parlamentu v utorok hlasuje o návrhu zákona, ktorý posilní dohľad nad mešitami a náboženskými školami.

slovakia

left justify in out

Právna úprava sledujúca vykorenenie islamského radikalizmu zakročí aj proti polygamii či núteným manželstvám. Prezident Emmanuel Macron dlhodobo prezentuje potrebu tvrdšieho boja proti islamskému extrémizmu. Tvrdí, že je potrebné vyvinúť väčšie úsilie na ochranu francúzskych hodnôt, ako je napríklad rodová rovnosť.


img


Mnoho francúzskych moslimov však tvrdí, že návrh zákona obmedzuje náboženskú slobodu a nespravodlivo sa na nich zameriava. Argumentujú tým, že Francúzsko už má dostatok zákonov na boj proti terorizmu.

Kritici označujú návrh zákona za politický manéver Macrona, ktorý si tak chce pred budúcoročnými prezidentskými voľbami nakloniť na svoju stranu konzervatívnych a krajne pravicových voličov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies