Francúzsky výrobca pneumatík Michelin zvýšil vlani zisk o 44 %

NETKY.SK • 14 Február 2017, 16:10 • 2 min
Francúzsky výrobca pneumatík Michelin zvýšil vlani zisk o 44 %

PARÍŽ - Francúzska gumárenská spoločnosť Michelin oznámila za minulý rok rast čistého zisku zhruba o 44 %. Prispel k tomu v poslednom období zvýšený dopyt po pneumatikách pre banské a ťažobné stroje a pokračujúca redukcia nákladov.

slovakia

left justify in out

Jeden z popredných výrobcov pneumatík oznámil, že za minulý rok dosiahol čistý zisk 1,68 miliardy eur. Oproti predchádzajúcemu roku to znamená rast o 43,5 %. Prevádzkový zisk sa zvýšil o 4,5 % na 2,69 miliardy eur.

 

Tržby však v dôsledku nižších cien klesli, aj keď objem predaja zaznamenal rast. Predaj pneumatík vzrástol za minulý rok o 2,1 %, pričom v prípade pneumatík pre osobné a ľahké úžitkové vozidlá rast dosiahol 3 % a v prípade pneumatík pre ťažké nákladné vozidlá 1 %. Tržby klesli o 1,4 % na 20,91 miliardy eur, napriek tomu ale prekonali očakávania trhov. Tie počítali s tržbami na úrovni 20,83 miliardy eur.

 

Firma zároveň predpokladá, že celosvetový dopyt po ťažobných a poľnohospodárskych strojoch, a tým aj po pneumatikách pre tieto stroje, bude rásť. To by malo prispieť k pokračovaniu rastu zisku aj v tomto roku.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies