Francúzsky vojak viezol domov v kufri 27 kg kokaínu

NETKY.SK • 15 Jún 2015, 07:12 • 2 min
Francúzsky vojak viezol domov v kufri 27 kg kokaínu

CAYENNE - Francúzskeho vojaka prichytili pri snahe prepašovať 27 kilogramov kokaínu v kufri do vojenského lietadla, ktoré prepravuje vojakov zo zámorského územia Francúzska Guyana do Paríža. Oznámil to prokurátor v meste Cayenne, podľa ktorého drogy odhalili pri colnej kontrole.

slovakia

left justify in out

Približne 40-ročného vojaka zatkli informovala dnes stránka spravodajského týždenníka Der Spiegel. Vojak má byť príslušníkom francúzskeho letectva. Francúzsky minister obrany Jean-Yves Le Drian nariadil okrem policajného aj interné vyšetrovanie prípadu armádou.

 

Francúzska Guyana leží na severe Južnej Ameriky medzi Brazíliou a Surinamom. Obe susedné krajiny sú známe rozsiahlou organizovanou drogovou kriminalitou. Z Brazílie a Surinamu sa pašujú veľké množstvá kokaínu a ďalších omamných látok do celého sveta vrátane Európy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona