Francúzsky Versailles i britská Národná galéria zakázali tzv. paličky na selfie

NETKY.SK • 12 Marec 2015, 09:30 • 2 min
Francúzsky Versailles i britská Národná galéria zakázali tzv. paličky na selfie

PARÍŽ - Dve z najväčších svetových muzeálnych inštitúcií, Versailleský palác vo Francúzsku a Národná galéria (NG) v britskej metropole Londýn, zaviedli dnes pre svojich návštevníkov zákaz fotografovať sa pomocou tzv. "paličiek na selfie". Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Opatrenie súvisí s rizikom poškodenia vzácnych artefaktov, ako aj so zasahovaním do osobného priestoru ostatných návštevníkov. Obe inštitúcie tak idú v šľapajach mnohých ďalších múzeí, ktoré zakázali používanie tejto paličky, umožňujúcej vyhotoviť záber so širšou perspektívou.

 

Hoci je NG zatiaľ jediným veľkým britským múzeom so zákazom "paličiek", k danému opatreniu z bezpečnostných dôvodov pristúpili aj najmenej tri popredné londýnske stánky hudby - O2 Arena, Wembley Arena a Brixton Academy.

 

Fotografická pomôcka je zakázaná aj v Múzeu moderného umenia v New Yorku, Gettyho centre v Los Angeles, Národnej galérii umenia vo Washingtone, ako aj vo Vatikánskych múzeách či galérii Uffizi vo Florencii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies