Francúzsky Total obmedzuje účasť v projekte ťažby ropy v Kanade

NETKY.SK • 22 September 2015, 09:18 • 2 min
Francúzsky Total obmedzuje účasť v projekte ťažby ropy v Kanade

CALGARY - Francúzska ropná spoločnosť Total obmedzuje podnikanie v oblasti ťažby ropy z pieskov v Kanade a kanadskej spoločnosti Suncor Energy predala 10-percentný podiel v projekte Fort Hills, v rámci ktorého sa bude ropa z pieskov ťažiť v provincii Alberta. Podiel v projekte, ktorý ráta s ťažbou 180 tis. barelov ropy denne, Total predal za 310 mil. kanadských dolárov (CAD).

slovakia

left justify in out

Predaj musí schváliť regulačný úrad a očakáva sa, že sa uzavrie do konca tohto roka. Spoločnosť Suncor tak v projekte Fort Hills získa 50,8-percentný podiel. Total si v projekte ponechá 29,2-percentný podiel a tretí partner, spoločnosť Teck Resources Ltd, vlastní 20 %. V rámci projektu sa ťažba ropy začne v štvrtom kvartáli roku 2017. Kanadské ropné piesky sú treťou najväčšou globálnou zásobou ropy, ale vzhľadom na rozsah projektov je ťažba z nich jednou z najnákladnejších na svete.


Keďže globálne ceny ropy klesli na zhruba 46 USD za barel z úrovne vyše 100 USD, na ktorej boli v júni 2014, množstvo projektov sa odložilo. V prípade projektu Fort Hills sa však očakáva jeho dokončenie vzhľadom na už investovaný kapitál.

(1 EUR = 1,4831 CAD)
(1 EUR = 1,125 USD)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies