Francúzsky tenista podľahol agresívnej chorobe, smutná správa zasiahla aj Dominika Hrbatého

NETKY.SK • 2 August 2017, 10:30 • 2 min
Francúzsky tenista podľahol agresívnej chorobe, smutná správa zasiahla aj Dominika Hrbatého

PARÍŽ - Niekdajší dvadsiaty druhý muž svetového tenisového rebríčka ATP Jérome Golmard zomrel v pondelok v noci veku 43 rokov. Informáciu potvrdila Francúzska tenisová federácia (FTT).

slovakia

left justify in out

Golmard podľahol amyotrofickej laterálnej skleróze (ALS), ktorú mu diagnostikovali pred tromi rokmi. Rodák z Dijonu neskôr založil nadáciu na pomoc obetiam a príbuzným ľudí postihnutých tzv. Lou Gehrigovou chorobou. Golmard v minulosti reprezentoval Francúzsko šesťkrát v rámci Davisovho pohára, na konte mal i dva tituly na turnajoch ATP.

 

Amyotrofická laterálna skleróza (známa aj ako Lou Gehrigova choroba) je progresívne, smrteľné, neurodegeneratívne ochorenie mozgu, ktorého výsledkom je degenerácia a strata mozgových a miechových motoneurónov, teda buniek centrálnej nervovej sústavy, ktoré ovládajú vôľou ovplyvniteľné svalové pohyby. Dochádza k postupnej svalovej slabosti až atrofii. Ochorením trpí napríklad aj niekdajší slovenský reprezentant vo futbale Marián Čišovský.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies