Francúzsky tenista Paire s prehrou aj vylúčením z tímu

NETKY.SK • 10 August 2016, 10:50 • 2 min
Francúzsky tenista Paire s prehrou aj vylúčením z tímu

RIO DE JANEIRO - Francúzsky tenista Benoit Paire sa v utorok na OH v Riu de Janeiro najprv dočkal vyradenia v 2. kole dvojhry od Taliana Fabia Fogniniho (6:4, 4:6, 6:7 /5/ z náskoku 5:3 v treťom sete a jedného mečbalu na príjme), následne národná federácia FFT oznámila, že ho za disciplinárne prehrešky vyradila z tímu.

slovakia

left justify in out

"K takémuto rozhodnutiu nás pomkla séria debát s ním a porušení interných pravidiel. Hráčovo správanie bolo neakceptovateľné, chýbal v ňom rozmer úcty ku kolegom a štábu. Keď ste raz v kádri, musíte rešpektovať dohody," vyhlásil športový riaditeľ FFT Arnaud Di Pasquale vo vysielaní France TV 2, keď novinárov k takejto téme priviedlo, že Paire nemal nikoho z realizačného štábu v lóži na svojom zápase. "Situáciu som už v pondelok konzultoval s prezidentom FFT Jean Gachassinom, navrhol som takýto postup. Tenistovi sme oznámili, že už môže v Riu chodiť, kam chce, a robiť, čo uzná za vhodné, keďže nepatrí do tímu," vysvetlil Di Pasquale.

Dvadsaťsedemročný 32. hráč singlového renkingu Paire pre RMC skonštatoval: "Som šťastný, že odchádzam. Naberám smer Cincinnati. Osobná skúsenosť úplne zmenila môj pohľad na toto podujatie - nič nebolo také, ako som očakával. Som rád, že ma podporovali ľudia, u ktorých som to aj predpokladal. To je pre mňa najdôležitejšie, na zvyšku nezáleží. Sám mám federácii čo vyčítať, to je však jedno."

Rodák z Avignonu Paire počas turnaja ATP World Tour Masters 1000 v kanadskom Toronte pre L´Equipe uviedol: "Olympijské hry? Nie sú mojím cieľom. Pôjdem tam a pokúsim sa získať medailu, budem sa usilovať zo všetkých síl, ale to podujatie nepatrí k prioritám mojej sezóny." Pre spomenuté RMC teraz dodal: "Je to turnaj bez renkingových bodov a prémií, hlavným zámerom bolo dobre si zatrénovať. To sa mi aj podarilo. Absolvoval som dva zápasy, zabojoval som a bola to kvalitná príprava na nadchádzajúce akcie."

Paradoxom je, že Paire sa dodatočne dostal do výpravy iba vďaka tomu, lebo bol k 6. júnu, teda v čase uzávierky podľa postavenia vo svetovom rebríčku ATP vo dvojhre, ešte nad Lucasom Pouillem, hoci pri júlovom oznamovaní absencie Richarda Gasqueta to už neplatilo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies