Francúzsky súd uvalil taxislužbe Uber mastnú pokutu za klamlivé obchodné praktiky

NETKY.SK • 9 Jún 2016, 19:36 • 2 min
Francúzsky súd uvalil taxislužbe Uber mastnú pokutu za klamlivé obchodné praktiky

PARÍŽ - Francúzsky súd usvedčil dnes taxislužbu Uber a dvoch jej riadiacich pracovníkov z klamlivých obchodných praktík a nelegálnej podnikateľskej činnosti v súvislosti s nízkymi cenami za jej služby. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Súd uložil nízkonákladovej službe pokutu vo výške 800.000 eur. Menšie pokuty vymeral tiež oblastnému riaditeľovi Uberu Pierrovi-Dimitrymu Goremu-Cotymu (30.000 eur) a generálnemu riaditeľovi francúzskej pobočky Uberu Thibaudovi Simphaudovi (20.000 eur).

 

Súd však mužov neodsúdil na väzenské tresty a zamietol tiež žiadosť prokuratúry, aby im bolo po dobu nasledujúcich piatich rokov znemožnené riadiť akúkoľvek firmu. Udelené finančné pokuty sú zároveň omnoho nižšie než 100 miliónov, ktoré pre francúzsku službu UberPop žiadali tradiční francúzski taxikári. Tí nízkonákladovú spoločnosť obviňovali z neférovej súťaže s konkurenciou, spôsobenej tým, že spoločnosť zamestnáva nekvalifikovaných vodičov.

 

UberPop je vo Francúzku momentálne zakázaná. V krajine však naďalej pôsobí americká taxislužba Uber, ktorá tam ale zamestnáva výhradne kvalifikovaných vodičov s príslušnými profesijnými licenciami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies