Francúzsky súd rozhodol v prospech Googlu, daňové nedoplatky za vyše miliardy eur platiť nemusí

NETKY.SK • 13 Júl 2017, 11:39 • 2 min
Francúzsky súd rozhodol v prospech Googlu, daňové nedoplatky za vyše miliardy eur platiť nemusí

PARÍŽ - Súd vo Francúzsku v stredu zrušil rozhodnutie tamojších daňových úradov, podľa ktorého mala internetová spoločnosť Google uhradiť nezaplatené dane vo výške 1,1 mld. eur.

slovakia

left justify in out

Americká firma totiž mala v krajine podnikať spôsobom, ktorý jej umožnil legálne sa vyhnúť zaplateniu väčšiny daní.

Francúzska daňová správa naopak tvrdila, že Google mal v rokoch 2005 až 2010 odvádzať dane, keďže prostredníctvom svojho internetového vyhľadávača dosahoval zisky z predaja online reklamy francúzskym klientom. Parížsky správny súd ale konštatoval, že spoločnosť Google Ireland Limited sídliaca v Írsku nemala v krajine „trvalé sídlo“ prostredníctvom divízie Google France, ktorá nemala ľudské zdroje ani technické prostriedky, aby mohla vo vlastnej réžii zabezpečovať náročné reklamné služby.

Google si vo Francúzsku a iných európskych krajinách minimalizuje daňové základy premiestňovaním ziskov do Írska, kde je sídlo spoločnosti pre podnikanie v Európe.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies