Francúzsky súd potrestal Disneyland za najímanie špiónov

NETKY.SK • 28 Jún 2013, 07:48 • 2 min
Francúzsky súd potrestal Disneyland za najímanie špiónov

PARÍŽ - Francúzsky súd potrestal vlastníkov zábavného parku Disneyland neďaleko Paríža sumou 150-tisíc eur za protizákonné vyšetrovanie potenciálnych záujemcov o prácu.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť Euro Disney uznali vinnou z ilegálneho získavania informácií, porušovania práva na súkromie a manipulácie elektronických údajov. Prevádzkovateľ, ktorý preverovanie obhajuje cieľom zaistenia úplnej bezpečnosti, si najal aj dvoch bývalých policajtov. Tí za poskytovanie údajov dostali podmienečné tresty a pokuty vo výške tritisíc, respektíve štyritisíc eur. Poškodení zastupovaní odbormi však označujú finančné tresty pre bohatú spoločnosť za smiešne.

Vedenie Disneylandu si od roku 1997 najímalo profesionálov a prostredníctvom špeciálneho programu zhromažďovalo údaje o stovkách uchádzačoch o prácu v populárnom parku. S týmito praktikami však skončilo v roku 2004. Euro Disney argumentuje, že takto chcelo zaistiť bezpečnosť zariadenia a taktiež minimalizáciu hrozieb zo strany pedofilov pre milióny detí, ktoré ročne park navštívia. Minulý rok ho navštívilo celkovo 16 miliónov ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona