Francúzsky súd odsúdil dvoch Angličanov za výtržnosti

NETKY.SK • 13 Jún 2016, 21:48 • 2 min
Francúzsky súd odsúdil dvoch Angličanov za výtržnosti

MARSEILLE - Francúzsky súd odsúdil dvoch anglických futbalových fanúšikov za účasť na výtržnostiach v Marseille.

slovakia

left justify in out

Čerstvo dvadsaťročný Alex Booth strávi za mrežami dva mesiace. Jeho otec, ktorý sa zúčastnil na procese, však rozsudok nepovažuje za spravodlivý: "Úrady spravili z obyčajného decka obetného baránka." Druhý odsúdený Ian Hedworth strávi vo väzení o mesiac dlhšie. Dvojica navyše nesmie vstúpiť na pôdu krajiny "galského kohúta" dva roky. Obaja vinníci patria do skupiny šiestich Britov, Rakúšana a troch Francúzov, voči ktorým sa vedie trestné stíhanie. Troch zatknutých Rusov napokon neobvinili zo žiadneho zločinu.

 

Priaznivci "Albiónu" poňali fandenie po svojom, keď pod vplyvom alkoholu premenili stredomorský prístav Marseille na bojovú zónu.

 

Násilnosti poznačili aj sobotné stretnutie "slovenskej" B-skupiny medzi Anglickom a Ruskom (1:1) na Stade Vélodrome. Európska futbalová únia (UEFA) už obom krajinám pohrozila vylúčením z prebiehajúcich majstrovstiev Európy, ak budú nepokoje ich fanúšikov pokračovať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies