Francúzsky štát poškodil investora zo Slovenska

NETKY.SK • 29 Október 2013, 09:19 • 2 min
Francúzsky štát poškodil investora zo Slovenska

BRATISLAVA - Trpkou odmenou za finančné posilnenie francúzskeho podniku Manurhin Group (MG) a za kvalifikované manažérske riadenie, ktorým slovenská spoločnosť Delta Defence (DD) pomohla firme opäť vytvárať zisk, bolo porušenie akcionárskej zmluvy a odvolanie jej zástupcov z vedenia spoločnosti.

slovakia

left justify in out

Za takéto rozhodnutie hlasovali 11. októbra 2013 členovia dozornej rady MG, ktorých do nej delegovali francúzske štátne podniky GIAT, SOFIRED a Thannberger. Tvrdí to Martina Jankovičová z DD v tlačovej správe, ktorú dnes poskytla TASR.

"Rozhodnutie dozornej rady je v rozpore s akcionárskou zmluvou, ktorá jasne a nedvojzmyselne hovorí o tom, že väčšinu v predstavenstve Manurhin Group budú mať zástupcovia Delta Defence a kontrolu nad dozornou radou budú mať zase zástupcovia firiem ovládaných francúzskym štátom," pokračovala Jankovičová. Ak dozorná rada musela odvolať zástupcov DD z predstavenstva MG, bolo jej povinnosťou podľa Jankovičovej zvoliť nové vedenie firmy z delegovaných predstaviteľov DD. "Dozorná rada nenaplnila ani túto svoju povinnosť," dodala.

V tlačovej správe ďalej uviedla, že DD sa stala akcionárom MG na základe vyslovenej žiadosti bývalého francúzskeho ministra obrany, ktorý pre tento podnik obranného priemyslu hľadal strategického partnera. DD sa podľa Jankovičovej riadením podniku MG nielenže podieľala na jeho ekonomickej stabilizácii, ale v spolupráci s francúzskym ministerstvom zahraničných vecí sa jej podarilo dohodnúť s Ománskym sultanátom kontrakt na 70 miliónov eur. "Je príznačné, že zástupcovia francúzskeho štátu zbavili Deltu Defence manažérskej kontroly nad Manurhin Group tesne pred podpisom tohto významného kontraktu," vyhlásila.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies