Francúzsky Senát žiada uznanie palestínskeho štátu

NETKY.SK • 11 December 2014, 14:41 • 2 min
Francúzsky Senát žiada uznanie palestínskeho štátu

PARÍŽ - Francúzsky Senát dnes tesne schválil rezolúciu požadujúcu od vlády, aby uznala palestínsky štát. Horná komora parlamentu tak urobila v nádeji, že tento krok bude nástrojom na vyrokovanie trvalého mieru na Blízkom východe.

slovakia

left justify in out

Zákonodarcovia a politickí predstavitelia v celej Európe čoraz viac presadzujú existenciu dvoch vedľa seba existujúcich štátov, Izraela a Palestíny, pretože sú sklamaní patovou situáciou v izraelsko-palestínskych mierových snahách, analyzuje agentúra AP.
     

Francúzski senátori hlasovali dnes v pomere 153 hlasov ku 146 v prospech nezáväznej rezolúcie, "vyzývajúcej" francúzsku vládu na uznanie Palestíny. Dolná komora francúzskeho parlamentu prijala podobné opatrenie minulý týždeň, ale s oveľa väčším rozdielom v počte hlasov.
     

Francúzska vláda podporuje riešenie dvoch existujúcich štátov, ale tvrdí, že je ešte priskoro na samotné priame uznanie Palestíny. S týmto argumentom súhlasilo aj niekoľko senátorov. 
     

Francúzsko, člen Bezpečnostnej rady OSN s právom veta, sa snaží oslabiť silnejúci domáci antisemitizmus a udržiavať dobré vzťahy s Izraelom aj arabskými vládami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies