Francúzsky satirický týždenník Charlie Hebdo bude vychádzať aj v nemčine

NETKY.SK • 24 November 2016, 08:32 • 2 min
Francúzsky satirický týždenník Charlie Hebdo bude vychádzať aj v nemčine

PARÍŽ - Francúzsky týždenník Charlie Hebdo začne od budúceho štvrtka vychádzať aj v nemčine. Oznámilo to dnes vedenie tohto satirického časopisu, ktorého parížska redakcia sa vlani v januári stala terčom krvavých útokov.

slovakia

left justify in out

Kontroverzne vnímaný týždenník mal po útokoch islamistov, ktoré si vyžiadali životy 12 ľudí - prevažne členov či spolupracovníkov redakcie, mimo Francúzska najlepšie prijatie práve v Nemecku, uviedla agentúra AP.

 

Nemecká 16-stranová verzia časopisu bude od 1. decembra dostupná na celom území Nemecka za cenu štyri eurá. Vychádzať bude v náklade 200.000 kusov a jej obsahom budú najmä preklady materiálov zverejnených už vo francúzskej verzii, miesto si tu však nájdu aj exkluzívne príspevky.

 

Nemeckej verzii týždenníka bude z Paríža šéfovať Minka Schneiderová, uviedla s odvolaním sa na francúzske médiá agentúra DPA. Časopis však bude zamestnávať aj piatich prekladateľov, ktorí budú pracovať z Frankfurtu nad Mohanom. Charlie Hebdo zároveň dúfa, že sa mu časom podarí spolupracovať aj s nemeckými karikaturistami.

 

Dvojica islamských extrémistov vtrhla 7. januára 2015 do redakcie francúzskeho satirického týždenníka Charlie Hebdo v Paríži. V jej priestoroch zabila 11 ľudí a na ulici pred sídlom redakcie usmrtila jedného policajta. Nasledovali útoky na políciu na parížskej ulici a na civilistov v supermarkete s kóšer potravinami. Pri dvojdňovom krviprelievaní v oblasti Paríža prišlo o život celkovo 17 ľudí, z toho traja policajti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona