Francúzsky rocker Cantat odsúdený za zabitie, zrušil letné koncerty

NETKY.SK • 13 Marec 2018, 14:42 • 2 min
Francúzsky rocker Cantat odsúdený za zabitie, zrušil letné koncerty

PARÍŽ - Francúzsky rockový hudobník Bertrand Cantat, ktorého v júli 2003 súd uznal za vinného zo zabitia jeho priateľky, v reakcii na rastúcu vlnu protestov zrušil svoje plánované vystúpenia na tohtoročných letných festivaloch. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Cantat, frontman bývalej rockovej formácie Noir Désir, vydal vlani sólový album a nedávno odštartoval svoje turné. Po tom, ako mu organizátori na základe sťažností ženských skupín a jednotlivcov zrušili niekoľko termínov koncertov, 54-ročný Cantat povedal, že sa rozhodol "skoncovať so všetkými polemikami."

 

Dodal, že chápe, že jeho prítomnosť na tohtoročných festivaloch "môže predstavovať problém" - a preto sa rozhodol na nich napokon koncerty neodohrať. K osudnej hádke medzi oboma partnermi a následnej bitke, ktorá mala pre herečku Marie Trintignantovú tragické následky, došlo v noci na 27. júla 2003 v hotelovej izbe v litovskom meste Vilnius.

 

Litovský trestný senát vo Vilniuse 29. marca 2004 odsúdil speváka za zabitie družky na osem rokov väzenia. Rockera si 28. septembra 2004 prevzali v litovskom hlavnom meste predstavitelia Francúzska a eskortovali ho do vlasti, kde si odsedel ďalšie viac ako tri roky trestu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies