Francúzsky prokurátor vyšetruje ministra Richarda Ferranda

NETKY.SK • 1 Jún 2017, 19:17 • 2 min
Francúzsky prokurátor vyšetruje ministra Richarda Ferranda

PARÍŽ - Prokurátor v západofrancúzskom meste Brest dnes oznámil, že začal predbežné vyšetrovanie ministra pre územné plánovanie Richarda Ferranda.

slovakia

left justify in out

Ten čelí podozreniam, že sa pred šiestimi rokmi, keď bol riaditeľom zdravotnej poisťovne v Bretónsku, dopustil nesprávnych finančných transakcií spojených s pochybným prenájmom nehnuteľnosti. Z toho mala údajne zisk jeho partnerka Sandrine Doucen. Prokurátor sa legálnosť Ferrandovho konania rozhodol prešetriť po tom, ako sa v médiách voči tomuto politikovi začali objavovať ďalšie obvinenia.

O kauze minulý týždeň informoval týždenník Le Canard Enchainé, pričom politik všetky medializované tvrdenia odmietol. Týždenník zároveň poukázal aj na to, že Ferrandov syn pracoval v roku 2014 ako poslanecký asistent. Podľa Ferranda, ktorý je zároveň aj generálnym tajomníkom politickej strany Republika vpred (REM), išlo však len o menšiu prácu trvajúcu štyri mesiace.

Predbežnému vyšetrovaniu čelí aj ministerka pre európske záležitosti Marielle de Sarnezová. Príslušné úrady sa jej a ďalším 18 poslancom europarlamentu venujú pre údajné nezrovnalosti s najímaním asistentov. Politička dané tvrdenia odmietla a oznámila, že podá žalobu za falošné obvinenie na europoslankyňu za krajne pravicový Národný front (FN) Sophie Montelovú, ktorá podala podnet na vyšetrovanie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies