Francúzsky prokurátor oznámil dlhšie tresty väzenia za terorizmus

NETKY.SK • 2 September 2016, 14:38 • 2 min
Francúzsky prokurátor oznámil dlhšie tresty väzenia za terorizmus

PARÍŽ - Parížsky prokurátor Francois Molins oznámil dnes tvrdšie tresty väzenia pre vracajúcich sa francúzskych džihádistov a vyhlásil, že krajina čelí zvýšenému riziku útokov, keďže militantná organizácia Islamský štát (IS) slabne v Iraku aj Sýrii. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Molins, ktorého úrad je poverený vyšetrovaním prípadov terorizmu, pre dnešné vydanie francúzskeho denníka Le Monde povedal, že v radoch extrémistických skupín v Iraku a Sýrii bojuje približne 700 ľudí z Francúzska. Prokurátor upozornil, že "skôr či neskôr budeme svedkami návratu obrovského počtu francúzskych bojovníkov a ich rodín".

 

Parížsky prokurátor v tejto súvislosti oznámil, že jeho úrad bude podozrivých obviňovať zo závažnejších trestných činov, s ktorými sa spájajú tresty až do výšky 30 rokov väzenia, a to v prípadoch, ktoré sa dosiaľ trestali maximálne desiatimi rokmi za mrežami.

 

Molins tiež povedal, že v roku 2013 vyšetrovali 26 prípadov terorizmu, kým dnes jeho prokuratúra vyšetruje 324 prípadov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies