Francúzsky prezident žiada koniec embarga, stretol sa s Fidelom

NETKY.SK • 12 Máj 2015, 07:25 • 2 min
Francúzsky prezident žiada koniec embarga, stretol sa s Fidelom

HAVANA - Francúzsky prezident Francois Hollande počas pondelňajšej návštevy Kuby vyzval USA na zrušenie desaťročia platného obchodného embarga uvaleného na karibský ostrov.

slovakia

left justify in out

Hollande tak urobil počas prednášky na pôde univerzity v kubánskom hlavnom meste Havana. Podľa jeho slov Paríž urobí "všetko, čo môže v záujme pomoci Kube v procese otvorenia sa a zbavenia sa opatrení vážne poškodzujúcich jej vývoj". Hollande sa taktiež stretol aj s prezidentom Raúlom Castro i jeho bratom a zakladateľom kubánskeho komunistického režimu Fidelom. Francúzsky prezident sa taktiež mimo svojho oficiálneho programu rozhodol prejsť po havanskej promenáde Paseo.


Hollande sa stal vôbec prvým francúzskym prezidentom, ktorý na Kubu zavítal. Zámerom Hollandovej návštevy je najmä posilnenie ekonomických vzťahov oboch krajín.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies