Francúzsky prezident podpísal dekréty o reforme trhu práce

NETKY.SK • 22 September 2017, 16:25 • 2 min
Francúzsky prezident podpísal dekréty o reforme trhu práce

PARÍŽ - Francúzsky prezident Emmanuel Macron podpísal päť dekrétov, ktoré otvárajú cestu k implementácii opatrení na reformu trhu práce s cieľom podporiť ekonomický rast.

slovakia

left justify in out

Prezident dekréty v piatok podpísal za situácie, keď odborári a politickí oponenti organizujú série protestov v uliciach pre obavy, že reformy oslabia ochranu pracovníkov. Reforma trhu práce je však ústredným pilierom Macronových sľubov, že vytvorí pracovné miesta.

Cieľom reformných opatrení je uľahčiť firmám prijímanie a prepúšťanie, zjednodušiť vyjednávania medzi zamestnávateľmi a zamestnancami a redukovať moc celoštátneho kolektívneho vyjednávania. Macron povedal, že prvé opatrenia sa začnú uplatňovať na budúci týždeň a ocenil "bezprecedentnú vlnu zmien" francúzskeho sociálneho modelu.

Miera nezamestnanosti vo Francúzsku sa v júli zvýšila na 9,8 percenta z úrovne 9,6 percenta v predchádzajúcom mesiaci. Priemerná nezamestnanosť v rámci 28-člennej Európskej únie bola v júli 7,7 percenta a medzimesačne sa nezmenila.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona