Francúzsky prezident Macron varoval Severnú Kóreu pred stupňovaním napätia

NETKY.SK • 12 August 2017, 17:41 • 2 min
Francúzsky prezident Macron varoval Severnú Kóreu pred stupňovaním napätia

PARÍŽ - Francúzsky prezident Emmanuel Macron dnes vyzval Severnú Kóreu, aby už ďalej "nestupňovala napätie", pretože to ohrozuje svetový mier a bezpečnosť.

slovakia

left justify in out

Macron však vyzval všetky strany v súčasnej severokórejskej jadrovej kríze, aby konali zodpovedne a po niekoľkodňovej vojne slov medzi Washingtonom a Pchjongjangom "zabránili vyostrovaniu napätia". "Medzinárodné spoločenstvo musí v reakcii na túto (severokórejskú) hrozbu konať koordinovane, neotrasiteľne a efektívne - tak ako to dokázalo v Bezpečnostnej rade OSN - aby sa Severná Kórea vrátila na cestu dialógu," uviedol vo vyhlásení  Macronov prezidentský úrad. A zdôraznil, že je to "povinnosťou všetkých".

 

 

Situácia "podkopáva zachovanie svetového mieru" a severokórejský režim "predstavuje vážnu hrozbu pre bezpečnosť svojich susedov", dodal Macron v dnešnom vyhlásení. Francúzsko je členom BR OSN, ktorá tento mesiac schválila nové sankcie proti KĽDR za jej nedávne testy medzikontinentálnych balistických striel.

 

Severná Kórea ohlásila aj plány na odpálenie rakiet do oblasti pri americkom tichomorskom ostrove Guam.

Podľa ozbrojených síl KĽDR by plány na raketový útok na oblasť Guamu mohli byť dokončené do polovice augusta a následne sa bude čakať, či vodca Kim Čong-un vydá rozkaz na ich realizáciu.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona