Francúzsky prezident Hollande nečakane pricestoval do Afganistanu

NETKY.SK • 25 Máj 2012, 07:14 • 2 min
Francúzsky prezident Hollande nečakane pricestoval do Afganistanu

Francúzsky prezident Hollande nečakane pricestoval do Afganistanu - Politika Nový francúzsky prezident Francois Hollande pricestoval dnes na nečakanú návštevu Afganistanu, kde sa stretne s prezidentom Hámidom Karzajom a francúzskymi vojakmi. Hollande bude

slovakia

left justify in out

img

Nový francúzsky prezident Francois Hollande pricestoval dnes na nečakanú návštevu Afganistanu, kde sa stretne s prezidentom Hámidom Karzajom a francúzskymi vojakmi. 
      Hollande bude rokovať aj o predčasnom stiahnutí francúzskych bojových jednotiek z Afganistanu, ktorých chce mať doma do konca tohto roka.
      Svoj zámer oznámil na nedávnom summite NATO v Chicagu, čo vyvolalo obavy z možného dominového efektu. Francúzsko má v Afganistane zhruba 3300 vojakov. Aliancia plánuje odchod bojových jednotiek z Afganistanu v priebehu roku 2014.
      Hollanda v Kábule sprevádzajú ministri zahraničných vecí a obrany Laurent Fabius a Jean-Yves Le Drian.
      Počas návštevy Hollande potvrdí dlhodobú francúzsko-afganskú zmluvu o spolupráci, uviedla jeho kancelária. Jeho cestu do Kábulu neoznámili vopred z bezpečnostných dôvodov.
      Od svojej inaugurácie 15. mája Hollande navštívil už Berlín, Washington, Chicago a Brusel.

Zdroj: TASR/Reuters,AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies