Francúzsky prezident Hollande musel kvôli teroru opäť odložiť návštevu Česka

NETKY.SK • 27 Júl 2016, 08:46 • 2 min
Francúzsky prezident Hollande musel kvôli teroru opäť odložiť návštevu Česka

PARÍŽ - Francúzsky prezident Francois Hollande, ktorý mal v stredu 27. júla absolvovať pracovnú návštevu Českej republiky, túto cestu - podobne ako návštevu naplánovanú predtým na 20. júla - zrušil.

slovakia

left justify in out

Kým v prvom prípade bol dôvodom zrušenia návštevy teroristický útok v juhofrancúzskom Nice, dnes sa tak najvyšší francúzsky činiteľ rozhodol v súvislosti s útokom na kostol v Saint-Étienne-du-Rouvray v okolí Rouenu, kde islamisti podrezali viac ako 80-ročného kňaza.

 

Informovali o tom české elektronické médiá s odvolaním sa na Jiřího Ovčáčka, hovorcu prezidenta ČR Miloša Zemana.

 

Hollande sa mal v Prahe stretnúť s najvyššími ústavnými činiteľmi hostiteľskej krajiny, prezidentom Milošom Zemanom i premiérom Bohuslavom Sobotkom.

 

Predmetom bilaterálnych rokovaní mali byť teroristické útoky v krajinách Európskej únie, migračná kríza, ako aj budúcnosť únie po rozhodnutí Britov opustiť toto medzinárodné spoločenstvo, respektíve problematika reformy Európskej únie a bezpečnostné otázky.

 

Na prijatí hosťa z Paríža na Pražskom hrade sa mal zúčastniť aj vicepremiér, minister financií ČR Andrej Babiš.

Hollande sa so Zemanom spojí v stredu telefonicky.

 

Najvyššieho francúzskeho predstaviteľa čaká v stredu nabitý program. V Elyzejskom paláci bude predsedať zasadaniu bezpečnostnej rady štátu, ale už predpoludním sa stretne s predstaviteľmi cirkví.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies