Francúzsky prezident Hollande chce podporiť tvorbu pracovných miest dotáciami

NETKY.SK • 18 Január 2016, 13:06 • 2 min
Francúzsky prezident Hollande chce podporiť tvorbu pracovných miest dotáciami

PARÍŽ - Francúzsky prezident Francois Hollande v pondelok informoval o svojom zámere podporiť tvorbu nových pracovných miest prostredníctvom štátnych dotácií.

slovakia

left justify in out

Podporu od štátu získajú malé a stredné firmy, ktoré zamestnajú mladých ľudí a nezamestnaných. Podľa tohto plánu, ktorý vstupuje do platnosti okamžite, dostanú dotácie od štátu zamestnávatelia s počtom pracovníkov nižším ako 250. Podpora bude vo výške 2 000 eur za podmienky, že mladí ľudia a nezamestnaní získajú pracovné zmluvy na obdobie dlhšie ako šesť mesiacov. Ďalšia miliarda eur pôjde na program prípravy na zamestnanie.
Podľa Hollanda budú opatrenia avizované v pondelok stáť dve miliardy eur. „Tieto dve miliardy pokryjeme bez zavádzania daní akéhokoľvek druhu. Inými slovami, budú financované z úspor,“ povedal prezident.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona