Francúzsky prezident Francois Hollande pricestoval na návštevu Indie

NETKY.SK • 24 Január 2016, 10:12 • 2 min
Francúzsky prezident Francois Hollande pricestoval na návštevu Indie

NAÍ DILLÍ - Francúzsky prezident Francois Hollande pricestoval dnes na trojdňovú návštevu Indie. Podľa agentúry AP by Hollandova cesta mohla priniesť užšiu spoluprácu oboch krajín v boji proti terorizmu, ako aj podpísanie dohody o nákupe francúzskych vojenských lietadiel pre indické vzdušné sily.

slovakia

left justify in out

Lietadlo s francúzskym prezidentom na palube pristálo v severoindickom meste Čandígarh, kde sa Hollande stretne s indickým premiérom Naréndrom Módím.


V Čandígarhe, ktorý je metropolou severoindických zväzových štátov Harijána a Pandžáb, sa Hollande a predstavitelia francúzskych podnikateľských kruhov stretnú so svojimi indickými náprotivkami, aby spolu prediskutovali možnosti zvýšenia objemu vzájomného obchodu, ktorý v roku 2014 predstavoval 8,6 miliardy dolárov.


Z Čandígarhu sa francúzsky prezident so sprievodom presunie do indickej metropoly Naí Dillí, kde sa v utorok zúčastní na dvojhodinovej vojenskej prehliadke pri príležitosti 66. výročia prijatia ústavy Indie.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies