Francúzsky prezident Francois Hollande pricestoval na návštevu Filipín

NETKY.SK • 26 Február 2015, 09:16 • 2 min
Francúzsky prezident Francois Hollande pricestoval na návštevu Filipín

MANILA - Francúzsky prezident Francois Hollande pricestoval dnes na dvojdňovú oficiálnu návštevu Filipín, zameranú na posilnenie obchodných vzťahov medzi oboma krajinami a zdôraznenie naliehavej potreby boja proti klimatickým zmenám. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Hollanda sprevádzajú osobnosti známe svojou obhajobou ekologických otázok. Sú medzi nimi herečky Marion Cotillardová, Mélanie Laurentová, i konštantínopolský arcibiskup Vartholomeos I.

 

Hollande je prvým francúzskym lídrom, ktorý navštívil Filipíny od roku 1946, keď táto ázijská krajina získala nezávislosť. V programe má i návštevu odľahlého mesta Guiuan v provincii Samar na východe krajiny, ktoré bolo jednou z najviac postihnutých oblastí počas tajfúnu Haiyan v roku 2013.

 

Francúzsky prezident v Manile formálne otvorí fórum o klimatických zmenách. Medzinárodná ochranárska organizácia Greenpeace vyzdvihla návštevu Hollanda ako pozitívny krok, ktorý "ukáže svetu, že klimatická zmena je skutočná a deje sa v zraniteľných krajinách, akými sú aj Filipíny".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies