Francúzsky premiér Valls predstavil novú kampaň proti radikalizácii moslimov

NETKY.SK • 10 Máj 2016, 08:04 • 2 min
Francúzsky premiér Valls predstavil novú kampaň proti radikalizácii moslimov

PARÍŽ - Francúzsky premiér Manuel Valls predstavil dnes plán boja proti radikalizácii moslimov žijúcich vo Francúzsku, informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Súčasťou avizovaného plánu bude počas nasledujúcich dvoch rokov zdvojnásobiť kapacitu takzvaných protiradikalizačných centier po celom Francúzsku.

 

Prvé takéto zariadenia majú byť pritom otvorené už čoskoro - v priebehu najbližších mesiacov. Zmienené centrá okrem iného poskytnú ubytovanie radikalizovaným osobám a tiež ich rodinám; akú činnosť však konkrétne budú vyvíjať, zatiaľ nie je známe.

 

Plán pozostáva dovedna až zo 79 opatrení. Jeho súčasťou je napríklad aj posilnenie takzvaného protiradikalizačného dohľadu vo väzniciach.

 

Boj proti militantnému džihádu označil dnes premiér Valls za "úlohu našej generácie". Dodal, že vo Francúzsku bolo ideológiou radikálneho islamu ovplyvnených už asi 1600 ľudí a že do Iraku a Sýrie odišlo po boku extrémistov bojovať už 627 Francúzov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies