Francúzsky premiér Valls: Merkelovej utečenecká politika je dlhodobo neudržateľná

NETKY.SK • 12 Február 2016, 14:59 • 2 min
Francúzsky premiér Valls: Merkelovej utečenecká politika je dlhodobo neudržateľná

BERLÍN - Francúzsky premiér Manuel Valls považuje politiku otvorených hraníc pre utečencov presadzovanú nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou za dlhodobo neobhájiteľnú.

slovakia

left justify in out

"Táto dočasne určite opodstatnená politika je dlhodobo neudržateľná," uviedol socialistický premiér v rozhovore pre sobotňajšie vydania novín nemeckej mediálnej skupiny Funke.


"Naše obmedzené absorpčné kapacity, zvyšovanie napätia v ostatných týždňoch - v Nemecku, ale aj inde v Európe - nás zaväzujú veci jasne pomenovať: Európa nemôže prijať všetkých migrantov zo Sýrie, Iraku alebo Afriky. Musí znova získať kontrolu nad svojimi hranicami, nad svojou migračnou a azylovou politikou," dodal Valls.


Kým do Nemecka prišiel v minulom roku viac ako jeden milión utečencov, Francúzsko je ich prílevom po tzv. balkánskej trase takmer nedotknuté.
Francúzska vláda je pod tlakom v súvislosti s prudko rastúcou popularitou extrémistického Národného frontu, ktorý u voličov boduje xenofóbnymi heslami. V prieskumoch postúpil na druhé miesto za konzervatívcov, pričom za seba odsunul socialistov prezidenta Françoisa Hollanda.


Na budúci rok sa vo Francúzsku konajú prezidentské voľby.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona