Francúzsky premiér na návšteve Nemecka: Moja krajina nie je chorá

NETKY.SK • 22 September 2014, 17:30 • 2 min
Francúzsky premiér na návšteve Nemecka: Moja krajina nie je chorá

BERLÍN - Francúzsky premiér Manuel Valls dnes na návšteve Berlína odmietol názor, že jeho krajina je "chorá". Vyhlásil, že je ochotná a schopná uskutočniť ekonomické reformy.

slovakia

left justify in out

Valls prišiel do Nemecka na svoju prvú návštevu vo funkcii premiéra a absolvoval stretnutie s kancelárkou Angelou Merkelovou. Po ňom poskytol vyjadrenia, napísala agentúra AP.
     

Povedal, že prišiel "presvedčiť" Nemecko, že Francúzsko to myslí s reformami vážne, a dodal: "Francúzsko nie je choré dieťa Európy".
     

Nemecký denník Bild dnes totiž označil Francúzsko za "Krankreich" - táto slovná hračka v nemčine sa prekladá ako "chorá krajina". (Francúzsko je po nemecky Frankreich - pozn. TASR)
     

Premiér Valls bez toho, aby spomenul Bild, charakterizoval takéto označenia za "paródie" a vyzval Nemecko, aby Francúzsku viac dôverovalo.
     

Kancelárka Merkelová po stretnutí s Vallsom uviedla, že na ňu urobilo dojem množstvo reforiem, ktoré Paríž začal. Zdôraznila však, že je úlohou Bruselu posúdiť, či by Francúzsko malo dostať viac času na zníženie deficitu štátneho rozpočtu v súlade s pravidlami EÚ.
     

"Manuel Valls práve predstavil svoj program reforiem a myslím si, že Francúzsko zavádza pôsobivé množstvo opatrení," povedala nemecká kancelárka, ktorú citovala tlačová agentúra Reuters. "Vidím obrovské úsilie a jeho hodnotenie bude úlohou Európskej komisie," dodala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies