Francúzsky premiér Manuel Valls víta oslabenie eura

NETKY.SK • 23 September 2014, 08:43 • 2 min
Francúzsky premiér Manuel Valls víta oslabenie eura

HAMBURG - Francúzsky premiér Manuel Valls v pondelok privítal súčasné oslabenie spoločnej európskej meny. Zároveň vyjadril nádej, že euro na týchto úrovniach zotrvá a podporí sa tak konkurencieschopnosť európskych exportérov.

slovakia

left justify in out

Valls zároveň uviedol, že mesiace vyzýva na to, aby sa "euro lepšie adaptovalo na ekonomickú realitu" a tak dúfa, že euro na nižších úrovniach ostane. Predstaviteľ Európskej centrálnej banky Peter Praet v pondelok odmietol kritiku, že by banka tlačila na pokles eura. Podľa jeho slov sila spoločnej európskej meny odráža súčasnú ekonomickú situáciu v Európe. Francúzski politici však pravidelne volajú po slabšej európskej mene. To by malo pomôcť k oživeniu ekonomiky. 

 

Euro v pondelok posilnilo voči doláru o 0,1 % na 1,2842 USD/EUR. Výmenný kurz sa tak držal v blízkosti 14-mesačného minima 1,2826 USD/EUR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies