Francúzsky premiér je sklamaný z Kerryho ústretových slov o Asadovi

NETKY.SK • 17 Marec 2015, 09:47 • 2 min
Francúzsky premiér je sklamaný z Kerryho ústretových slov o Asadovi

PARÍŽ - Francúzsky premiér Manuel Valls v pondelok vyjadril ľútosť zo slov amerického ministra zahraničných vecí Johna Kerryho, ktorý cez víkend pripustil možnosť rokovania s kritizovaným sýrskym prezidentom Baššárom al-Asadom v záujme vyriešenia kritickej situácie v blízkovýchodnej krajine.

slovakia

left justify in out

Podľa Vallsa je totiž autoritatívny líder zodpovedný za "desiatky tisíc smrtí". Predseda francúzskej vlády si preto myslí, že "neexistuje politické riešenie pre Sýriu, kým al-Asad zostane, a Kerry to vie". Washington ešte v pondelok upresnil, že Kerry vo vecí rokovaní nemyslel priamo sýrskeho prezidenta ale sýrsku vládu vo všeobecnosti.


Kerry cez víkend vyjadril ochotu rokovať s al-Asadom v snahe sprostredkovať politické riešenie štyri roky trvajúceho konfliktu, ktorý si vyžiadal viac ako 220-tisíc životov. Nezopakoval pritom štandardné tvrdenie Spojených štátov, že al-Asad stratil legitimitu a musí odísť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies