Francúzsky poslanci schválili zákon trestajúci zákazníkov prostitútok

NETKY.SK • 4 December 2013, 19:12 • 2 min
Francúzsky poslanci schválili zákon trestajúci zákazníkov prostitútok

PARÍŽ - Dolná komora francúzskeho parlamentu schválila v stredu návrh zákona, ktorý bude trestať zákazníkov prostitútok. Za prijatie legislatívy sa vyslovilo 268 poslancov, 138 hlasovalo proti. Zákon sa teraz posúva do Senátu a odtiaľ v prípade schválenia na podpis prezidentovi. Podľa novej legislatívy zaplatí zákazník za platený sex s prostitútkou pokutu 1500 eur v prípade prvého pochybenia, ak ho chytia opakovane, pokuta bude dvojnásobná.

slovakia

left justify in out

Prostitúcia je v súčasnosti vo Francúzsku legálna, zakázané je však kupliarstvo a prostitúcia neplnoletých. Vládny zákon má slúžiť ako prevencia násilia proti ženám a obchodu s ľuďmi. Zákon vyvolal v krajine búrlivú debatu, pričom jej kritici tvrdia, že prostitútky sa budú musieť skrývať a ich práca bude ešte nebezpečnejšia. Odhaduje sa, že vo Francúzsku pracuje asi 40 000 prostitútok, pričom väčšina pochádza z krajín východnej Európy a z Afriky. Mnohé z nich sú obeťami obchodu s ľuďmi a svoju prácu nevykonávajú dobrovoľne. Mnohé prostitútky sa obávajú, že po prijatí zákona budú musieť svoje remeslo vykonávať na izolovaných a tým aj nebezpečnejších miestach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona