Francúzsky občan spáchal samovražedný útok v sýrskom Aleppe

NETKY.SK • 28 Október 2016, 15:27 • 2 min
Francúzsky občan spáchal samovražedný útok v sýrskom Aleppe

ALEPPO - Francúzsky príslušník militantnej organizácie Džabhat Fath aš-Šám, predtým známej ako Front an-Nusra, spáchal dnes samovražedný útok v meste Aleppo na severe Sýrie, ktorého cieľom boli pozície sýrskych vládnych síl. S odvolaním sa na vyjadrenie nemenovaného člena tejto skupiny o tom informovala agentúra AP.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Občan Francúzska, ktorého identita nie je známa, dopravil nádrž naplnenú výbušninami neďaleko vládnych pozícií a na diaľku ju odpálil. Muž následne na to isté miesto dopravil ďalšiu nádrž a odpálil sám seba.


Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Londýne správu o spáchaní samovražedného útoku občanom Francúzska potvrdilo. Informácia o tomto samovražednom útoku prišla v ten istý deň, ako sýrske povstalecké skupiny oznámili, že spustili rozsiahlu ofenzívu cieľom prelomiť blokádu východnej časti severosýrskeho mesta Aleppo. Táto časť mesta je od leta obkľúčená jednotkami sýrskej vládnej armády.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies