Francúzsky minister zmenil termín svojej svadby kvôli protestom na Facebooku

NETKY.SK • 6 September 2010, 11:30 • 2 min
Francúzsky minister zmenil termín svojej svadby kvôli protestom na Facebooku

Francúzsky minister zmenil termín svojej svadby kvôli protestom na Facebooku - Politika Francúzsky minister pre prisťahovalectvo Eric Besson zmenil dátum svojej svadby po tom, čo sa mu užívatelia sociálnej siete Facebook vyhrážali, že kvôli nesúhlasu s im

slovakia

left justify in out

img

Francúzsky minister pre prisťahovalectvo Eric Besson zmenil dátum svojej svadby po tom, čo sa mu užívatelia sociálnej siete Facebook vyhrážali, že kvôli nesúhlasu s imigračnou politikou vlády narušia jeho svadobnú slávnosť.
      Vyše 940 členov Facebooku sa pridalo ku skupine, ktorá sa odhodlala urobiť neporiadok na svadbe rozvedeného 54-ročného Bessona s 24-ročnou študentkou umenia Yasmine Tordjmanovou. Tá sa podľa medializovaných informácií mala uskutočniť 16. septembra v Paríži. Nový termín sobáša Besson tají.
      Francúzska vláda zožala svojimi nedávnymi krokmi proti prevažne rómskym prisťahovalcom vlnu kritiku od domácich aktivistov i medzinárodných organizácií a zahraničných vlád. Francúzsko vyhostilo tisícky Rómov prevažne z Bulharska a Rumunska a odobralo francúzske občianstvo imigrantom, ktorých súdy uznali vinnými z útoku na policajtov.
      Proti týmto bezpečnostným opatreniam vlády protestovali v sobotu v Paríži desiatky tisíc demonštrantov.
      "Medzi súkromnými a pracovnými záležitosťami politikov by mal byť postavený čínsky múr. Tento múr je v súčasnosti narúšaný," posťažoval sa Besson pre televíznu stanicu France 5.
      Ako minister podotkol, nechce, aby jeho deti, nová žena ani bývalá manželka trpeli kvôli jeho politickým názorom.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies