Francúzsky minister vyslovil Platinimu podporu

NETKY.SK • 22 December 2015, 14:31 • 2 min
Francúzsky minister vyslovil Platinimu podporu

PARÍŽ - Francúzsky minister športu Patrick Kanner vyjadril poľutovanie nad trestom pre krajana na čele Európskej futbalovej únie (UEFA) Michela Platiniho.

slovakia

left justify in out

Etická komisia Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) zakázala bývalému reprezentantovi a neskôr vplyvnému funkcionárovi všetky aktivity spojené s odvetvím na nasledujúcich osem rokov. Rovnaký dištanc dostal aj dosluhujúci prezident FIFA Sepp Blatter, ktorý v roku 2011 schválil platbu 2 milióny švajčiarskych frankov na Francúzov účet za služby poradcu odvedené v rokoch 1998 - 2002.


"Veľmi ma to mrzí, pretože mám pochybnosti o podstate činu, ktorý mu pripisujú. Podporujem prezidenta UEFA aj v čase jeho suspendácie," vyhlásil Kanner pre rozhlasovú stanicu Europe-1. Súdna komora etickej komisie FIFA v pondelok rozhodla, že Platini sa dopustil konfliktu záujmov a porušil princíp lojálnosti, a k dištancu pridala aj pokutu 80-tisíc švajčiarskych frankov.


Francúzsko na budúci rok usporiada majstrovstvá Európy i za historickej premiérovej účasti Slovenska.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies