Francúzsky minister vnútra chce riešiť kriminalitu v Marseille

NETKY.SK • 6 September 2013, 17:51 • 2 min
Francúzsky minister vnútra chce riešiť kriminalitu v Marseille

PARÍŽ - Francúzsky minister vnútra Manuel Valls sa rozhodol vytvoriť v Marseille "okrúhly stôl" pre spoluprácu bezpečnostných zložiek po tom, ako tam vo štvrtok zastrelili Adriena Aniga, syna Josého Aniga, športového riaditeľa prvoligového futbalového klubu Olympique Marseille.

slovakia

left justify in out

Dvaja neznámi páchatelia zastrelili Aniga v jeho aute z idúcej motorky. Ešte ako mladistvého ho odsúdili za krádež. Stíhanie za jeho údajnú účasť na viacerých lúpežných prepadnutiach zastavili v roku 2010 pre procesné chyby. Zločiny z prostredia drogovej scény a organizovaného zločinu v Marseille chce Valls riešiť naďalej s veľkou vytrvalosťou a "vyhlásiť vojnu obchodu s drogami".

Vo štvrtok - v deň návštevy nemeckého prezidenta Joachima Gaucka - zastrelili v tomto juhofrancúzskom prístavnom meste dvoch ľudí. Ešte pred vraždou Aniga usmrtili štyria páchatelia muža na ulici v obci La Ciotat pri Marseille. V Marseille, ktoré je tohto roku jedným z európskych hlavných miest kultúry, celé roky zúria vojny zločineckých bánd. Tento rok tam prišlo o život už 15 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies