Francúzsky minister sa stretol s príbuznými cestujúcich z havarovaného lietadla

NETKY.SK • 21 Máj 2016, 14:12 • 2 min
Francúzsky minister sa stretol s príbuznými cestujúcich z havarovaného lietadla

PARÍŽ - Francúzsky minister zahraničných vecí Jean-Marc Ayrault sa stretol dnes s rodinnými príslušníkmi cestujúcich z egyptského lietadla, ktoré sa zrútilo vo štvrtok do Stredozemného mora počas letu z Paríža do Káhiry.

slovakia

left justify in out

Cieľom schôdzky v Paríži bolo informovať pozostalých po obetiach havárie o aktuálnom stave pátrania po zvyškoch zničeného airbusu, na ktorom sa podieľajú Egypt, Grécko a Francúzsko, informuje agentúra DPA.


Ayraultov rezort uviedol, že okrem rodinných príslušníkov cestujúcich na dnešné stretnutie pozval aj veľvyslancov ďalších krajín, z ktorých cestujúci a členovia posádky pochádzali. Minister medzitým opätovne varoval pred špekuláciami o možných príčinách havárie.


Let egyptských aerolínií EgyptAir z Paríža do Káhiry zmizol z obrazoviek radarov vo štvrtok nadránom v časti Stredozemného mora medzi Gréckom a Egyptom. Vláda v Káhire v piatok oznámila, že haváriu neprežil nikto zo 66 cestujúcich a členov posádky.


Do pátrania v oblasti havárie nasadilo Francúzsko dve lietadlá a jednu loď. Paríž navyše vyslal do Egypta troch expertov svojho úradu pre vyšetrovanie leteckých nehôd, aby pomáhali kolegom pri zisťovaní okolností tragédie.


Francúzski vyšetrovatelia potvrdili dnes informácie, podľa ktorých boli krátko pred zrútením egyptského airbusu do mora zaznamenané hlásenia o zadymení jeho vnútrajška. Z týchto údajov však podľa nich zatiaľ nie je možné vyvodzovať žiadne závery. Egyptský minister civilného letectva Šaríf Fathí označil ešte vo štvrtok možnosť teroristického útoku za pravdepodobnejšiu než možnosť technického zlyhania.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona