Francúzsky minister obrany Le Drian: Bitka o iracké mesto Mósul nebude bleskovou vojnou

NETKY.SK • 19 Október 2016, 05:35 • 2 min
Francúzsky minister obrany Le Drian: Bitka o iracké mesto Mósul nebude bleskovou vojnou

PARÍŽ - Francúzsky minister obrany Jean-Yves Le Drian dnes v rozhovore pre médiá pripustil, že bitka o severoiracké mesto Mósul by mohla trvať aj niekoľko mesiacov. Podľa jeho slov určite nepôjde o "blitzkrieg", teda o bleskovú vojnu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Dôležité je zabrániť novým útokom Islamského štátu," uviedol Le Drian pred novinármi s odkazom na skutočnosť, že teroristické útoky na území Francúzska boli plánované z hlavných bášt Islamského štátu v Mósule a sýrskom mesta Rakka. "Môžu podnecovať k ďalším útokom. Preto musíme zaútočiť na ich centrá," dodal.

 

Ohľadne ofenzívy s cieľom oslobodiť Mósul francúzsky minister skonštatoval, že "je to mesto s pol druha miliónom obyvateľov, takže ide o záležitosť, ktorá bude trvať dlhú dobu".

 

Francúzske vojenské lietadlá a delostrelectvo sa zúčastňujú na tejto ofenzíve v rámci medzinárodnej koalície pod vedením USA. Nálety francúzskych lietadiel v nedeľu zničili továreň na výrobu improvizovaných výbušných zariadení. Tie džihádisti zanechali vo forme "pascí" pre civilné obyvateľstvo na územiach, ktoré mali donedávna pod svojou kontrolou.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies